Σοκολατόπιτα Νηστίσιμη

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
ΧειρότεροΚαλύτερο 

Υλικά

200 γρ. καλαμποκέλαιο
 Χυμός από 1 λεμόνι
 Χυμός από 2 πορτοκάλια
 330 γρ. ζάχαρη

 1/2 κούπα αλεσμένο φουντούκι
 2 βανίλιες
 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 60 γρ. κακάο
 1 κουταλιά σούπας μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι:
 250 γρ. νερό
 220 γρ. ζάχαρη
 60 γρ. κακάο
 2 βανίλιες
100 γρ. τριμμένη κουβερτούρα
 2 κ.σ. κονιάκ

Εκτέλεση:

1) Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το καλαμποκέλαιο, τον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το φουντούκι και τις βανίλιες.

2) Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

3) Αφού βουτυρώσουμε και αλευρώσουμε ένα ταψί, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

4) Μόλις η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη, τη βγάζουμε και την αφήνουμε για τριάντα (30’)λεπτά να κρυώσει.

5) Στο μεταξύ, βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι για 10 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι, εκτός από την τριμμένη κουβερτούρα και το κονιάκ.

6) Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

7) Τέλος, περιμένουμε λίγο να κρυώσει  το σιρόπι και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της σοκολατόπιτας.

Κ. Μαρία Θεο.........