The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

 
 

x

Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σφολιάτα

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 2 - 4 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά:

650 γρ. σφολιάτα

200 γρ. σταφίδες ξανθιές

250 γρ. καρύδια

1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα (4γρ.)

250 γρ. ζάχαρη

½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τρίβουμε το κολοκύθι
  2. Καθαρίζουμε και σπάμε σε μικρά κομμάτια τα καρύδια
  3. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την στρώνουμε σε ένα ταψί
  4. Τρυπάμε με το πιρούνι την σφολιάτα στρώνουμε το κολοκύθι, τις σταφίδες το καρύδι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τελευταία την ζάχαρη, από την ζάχαρη κρατάμε λίγο
  5. Στρώνουμε και το άλλο φύλλο τις σφολιάτας από επάνω
  6. Ξανά τρυπάμε ελαφρά χωρίς να το σκίσουμε
  7. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά και για αλλά 20 λεπτά στους 160ο C
  9. Ξεφουρνίζουμε περιμένουμε 5 λεπτά και κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Λάβετε πρώτοι όλες τις νέες συνταγές στο e-mail σας


Εργασία στην Ελλάδα

Δωρεά

Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο δεχόμαστε χρηματοδότηση στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας