The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

Καρυδόπιτα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 19
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά :

8 αυγά

330 γρ. καρύδι τριμμένο

325 γρ. φρυγανιά τριμμένη

100 γρ. αλεύρι

350 γρ. ζάχαρη

15 γρ. κανέλα σε σκόνη

3 τεμάχια ή 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

2 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο

40 γρ. Μπέικιν πάουντερ

 Υλικά για σιρόπι :

700 γρ. νερό

1000 γρ. ζάχαρη

100 γρ. γλυκόζη

100 γρ. κακάο

Εκτέλεση :

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να φουσκώσουν. Στην συνέχεια σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα Μαρίζ ή με το χέρι μας όλα τα υλικά, να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Αδειάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο διαστάσεων 25x33 και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180ο C για 45-50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.

Εκτέλεση για το σιρόπι :

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το κακάο και το κονιάκ μέσα σε μια κατσαρολίτσα τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά. Σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε το κονιάκ και το κακάο ανακατεύουμε και αφού πέσει λίγο η θερμοκρασία σιροπιάζουμε.

Καλή επιτυχία. 

 

Εργασία στην Ελλάδα

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας

visitors