Σαραγλί νηστίσιμο

    Υλικά

    900 γρ. φύλλο κρούστας

    500 γρ. καρύδι

    350 γρ. μαργαρίνη

    2 κουτ. γλυκού κανέλα

    1 βανιλίνη

    360 γρ. φρυγανιά τριμμένη

    Εκτέλεση

    1.    Χτυπάμε το καρύδι στο μπλέντερ και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.

    2.    Αδειάζουμε την τριμμένη φρυγανιά μέσα στο μπολ με το καρύδι, ρίχνουμε την κανέλα και την βανίλια και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα.

    3.    Ανοίγουμε τα φύλλα και τα απλώνουμε στον πάγκο μας, παίρνουμε ανά 2 και τα αλείφουμε με βούτυρο, τοποθετούμε την γέμιση και τα κλείνουμε κάνοντας ρολό.

    4.    Τοποθετούμε τα ρολά μας σε ένα ταψί, τα αλείφουμε πολύ καλά με βούτυρο και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1- 1 μίση ώρα για να μπορούν να κοπούν.

    5.    Βγάζουμε τα μπαστούνια του σαραγλί από το ψυγείο, τα κόβουμε σε πάχος 1,5 με 2 εκατοστά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί.

    6.    Τα ψήνουμε στους 150ο C για 1 ώρα και στο τέλος ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180-190ο C για να πάρουν χρώμα.

    7.    Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από το φούρνο τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και τα σιροπιάζουμε.

    Υλικά για το σιρόπι

    900 ml νερό

    1000 γρ. ζάχαρη

    3 κουτ. σούπας γλυκόζη

    2 κουτ. σούπας μέλι

    Εκτέλεση

    8.    Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την γλυκόζη να βράσουν για 10 λεπτά από την στιγμή που ξεκινήσει ο βρασμός.

    9.    Σβήνουμε την φωτιά αφήνουμε λίγο να κρυώσει το σιρόπι, μετά ρίχνουμε το μέλι, ανακατεύουμε και σιροπιάζουμε το γλυκό.

    Καλή επιτυχία.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω βίντεο.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική