The Cook

‹‹Έυκολες, επιτυχημένες και οικονομικές συνταγές για όλους, εγγυημένα!››

ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies και παρόμοιες τεχνολογίες.

Εάν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Μάθε περισσότερα

Καταλαβαίνω

HTTP cookies

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τα cookies είναι μικρά αρχεία κειμένου τα οποία αποθηκεύονται στον φυλλομετρητή μας κατά την πλοήγησή μας στο διαδίκτυο. Σκοπός τους είναι να ειδοποιούν τον ιστότοπο που επισκέπτεται ο χρήστης, για την προηγούμενη δραστηριότητά του.[1] Συνήθως περιγράφουν στοιχεία μας όπως όνομα χρήστη (user name) και συνθηματικό πρόσβασης (password) με σκοπό κατά την επίσκεψή μας στον ίδιο ιστότοπο αργότερα, να μας "θυμάται" και να μην χρειάζεται να κάνουμε login.

Τα cookies μπορεί να προέρχονται από τον ιστότοπο τον οποίο έχουμε επισκεφθεί ή από κάποιον άλλον (third-party cookies), για παράδειγμα μέσω διαφημίσεων. Συνήθως είναι άκακα, έχει όμως αποδειχθεί ότι τα third-party cookies συλλέγουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά του κάθε χρήστη στο διαδίκτυο, κάτι που εγείρει σημαντικά ερωτήματα για την ιδιωτικότητα. Αυτό ώθησε την Ε.Ε.[2] και τις Η.Π.Α. να εκδώσουν οδηγίες για τη χρήση τους και την ενημέρωση του χρήστη, για κάθε ιστότοπο που τα χρησιμοποιεί.[3] Υπάρχουν προγράμματα που καθαρίζουν τα κακόβουλα cookies, ενώ αν ο χρήστης επιθυμεί να τα διαγράψει δίνεται αυτή η δυνατότητα μέσα από το φυλλομετρητή ιστοσελίδων.

Διαβάστε περισσότερα

 
 

x

Γιαννιώτικο Κανταΐφι

(Εκτιμόμενος χρόνος διαβάσματος: 3 - 5 λεπτά)

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Υλικά:

450 γρ. φύλλο Βηρυτού

500 γρ. φύλλο κανταΐφι

250 γρ. βούτυρο αγελάδος

250 γρ. μαργαρίνη

150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

400 γρ. καρύδι τριμμένο

1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα

1 βανιλίνη

 

Υλικά για σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη

700 γρ. νερό

1 κουτ. σούπας γλυκόζη

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την γλυκόζη και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει
  2. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και το ξεμπλέκουμε
  3. Φτιάχνουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καρύδι, κανέλα, φρυγανιά, βανιλίνη
  4. Βάζουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων
  5. Ανοίγουμε το φύλλο Βηρυτού και το απλώνουμε πάνω στο πάγκο
  6. Βουτυρώνουμε δύο δύο τα φύλλα βάζουμε το κανταΐφι και την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά
  7. Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
  8. Κόβουμε τα ρολά σε τεμάχια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 50 λεπτά
  9. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία σιροπιάζοντας το γλυκό

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Λάβετε πρώτοι όλες τις νέες συνταγές στο e-mail σας


Εργασία στην Ελλάδα

Δωρεά

Αν θέλετε να μας στηρίξετε περισσότερο δεχόμαστε χρηματοδότηση στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Φόρμα Σύνδεσης

Καλώς ήρθατε στο The Cook.gr Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη σας και τον κωδικό για να συνδεθείτε.

Παρακαλούμε πολύ, πριν από όλα, διαβάστε τους όρους χρήσης της Ιστοσελίδας