Ρεβανί

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 10
ΧειρότεροΚαλύτερο 

 

Υλικά

250γρ. αλεύρι

200γρ. σιμιγδάλι ψιλό

300γρ. ζάχαρη

12 τεμ. αυγά

20γρ. μπέκιν πάουντερ

Βανίλια λίγο

Χυμός  και ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Αμυγδαλόψιχα

 

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε σ’ ένα σκεύος τ’ ασπράδια μαρέγκα.
  2. Ρίχνουμε λίγη λίγη τη ζάχαρη χτυπώντας συνεχώς με σύρμα.
  3. Στη συνέχεια
  4. Ρίχνουμε τους κρόκους χτυπώντας πάλι με το σύρμα.
  5. Σ’ ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέκιν, το ξύσμα και τη βανίλια.
  6. Ρίχνουμε αυτό το μείγμα μέσα στο προηγούμενο σιγά σιγά ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
  7. Βουτυρώνουμε ένα ταψί ρίχνουμε μέσα το μείγμα και πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.
  8. Ψήνουμε σε φούρνο 180 βαθμούς κελσίου για 25-30 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
  9. Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
  10. ετοιμάζουμε το σιρόπι που αποτελείται από 2 κιλά ζάχαρη 2 κιλά νερό 1 ξύλο κανέλα.
  11. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι για 10 λεπτά και σιροπιάζουμε το ρεβανί αφού πρώτα το έχουμε κόψει στα κομμάτια που θέλουμε.
  12. Τέλος αφού κρυώσει είναι έτοιμο για σερβίρισμα