Γιαννιώτικο Κανταΐφι

    Υλικά:

    450 γρ. φύλλο Βηρυτού

    500 γρ. φύλλο κανταΐφι

    250 γρ. βούτυρο αγελάδος


    250 γρ. μαργαρίνη

    150 γρ. φρυγανιά τριμμένη

    400 γρ. καρύδι τριμμένο

    1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα

    1 βανιλίνη

    Υλικά για σιρόπι:

    1 κιλό ζάχαρη

    700 γρ. νερό

    1 κουτ. σούπας γλυκόζη

    Εκτέλεση:

    1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και την γλυκόζη και το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά, αποσύρουμε από την φωτιά προσθέτουμε 50 γρ. βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει
    2. Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και το ξεμπλέκουμε
    3. Φτιάχνουμε το μείγμα της γέμισης ανακατεύοντας καρύδι, κανέλα, φρυγανιά, βανιλίνη
    4. Βάζουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων
    5. Ανοίγουμε το φύλλο Βηρυτού και το απλώνουμε πάνω στο πάγκο
    6. Βουτυρώνουμε δύο δύο τα φύλλα βάζουμε το κανταΐφι και την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολά
    7. Βάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά
    8. Κόβουμε τα ρολά σε τεμάχια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C για 50 λεπτά
    9. Ολοκληρώνουμε την διαδικασία σιροπιάζοντας το γλυκό

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική