- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 169 Προβολή
Υλικά
200 ml ελαιόλαδο
100γρ φρέσκο βούτυρο
250γρ. ζάχαρη άχνη
30γρ. μπέικιν πάουντερ
5 τεμ αυγά
2 τεμ βανίλιες
150γρ. κύβους από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι & κίτρο
100ml. χυμό πορτοκάλι
400γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με την ζάχαρη και το βούτυρο να χτυπηθούν στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει το μίγμα καλά
- Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα
- Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι
- Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και το βγάζουμε από το μίξερ
- Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με την μαρίζ και αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και αλευρωμένο
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά στον αέρα στους 175-180 βαθμούς
- Το γλυκό μας είναι έτυμο
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθει
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.