Κολοκυθόπιτα γλυκιά με σφολιάτα

    Υλικά:

    650 γρ. σφολιάτα

    200 γρ. σταφίδες ξανθιές

    250 γρ. καρύδια


    1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα (4γρ.)

    250 γρ. ζάχαρη

    ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

    1 κιλό κίτρινη κολοκύθα

    Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

    Εκτέλεση:

    1. Καθαρίζουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και τρίβουμε το κολοκύθι
    2. Καθαρίζουμε και σπάμε σε μικρά κομμάτια τα καρύδια
    3. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την στρώνουμε σε ένα ταψί
    4. Τρυπάμε με το πιρούνι την σφολιάτα στρώνουμε το κολοκύθι, τις σταφίδες το καρύδι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τελευταία την ζάχαρη, από την ζάχαρη κρατάμε λίγο
    5. Στρώνουμε και το άλλο φύλλο τις σφολιάτας από επάνω
    6. Ξανά τρυπάμε ελαφρά χωρίς να το σκίσουμε
    7. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη που έχουμε κρατήσει
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20 λεπτά και για αλλά 20 λεπτά στους 160ο C
    9. Ξεφουρνίζουμε περιμένουμε 5 λεπτά και κόβουμε σε 16 τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική