Κοτόπιτα με πράσο

    Υλικά:

    900 γρ. στήθος κοτόπουλο

    3 φύλλα (500 γρ.) χωριάτικο φύλλο

    3 μέτρια πράσα


    1 κόκκινη πιπεριά

    120 γρ. Φέτα

    150 γρ. ελαιόλαδο

    50 γρ. φρέσκο βούτυρο

    1 κ.σ. ρίγανη

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Εκτέλεση:

    1. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλο και το ξεψαχνίζουμε
    2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα, τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι
    3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και το βούτυρο
    4. Προσθέτουμε το κοτόπουλο , τη φέτα και το βούτυρο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
    5. Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί με λίγο ελαιόλαδο, απλώνουμε το φύλλο και προσθέτουμε μια στρώση από τη γέμιση
    6. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο, ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και την απλώνουμε καλά σε όλα τα σημεία
    7. Βάζουμε το τρίτο φύλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, ραντίζουμε με λίγο νερό
    8. Χαράζουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 35 με 40 λεπτά και η πίτα μας είναι έτοιμη

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί.

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική