Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα

    Ακαταμάχητη σοκολατόπιτα: Δοκιμάστε τώρα!

    Υλικά:
    350 γρ. βούτυρο αγελάδος
    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική λεύκη
    6 τεμ. αυγά
    300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
    85 γρ. κακάο σκόνη
    1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ με κονιάκ
    250 γρ. γάλα
    1 βανίλια
    Ελάχιστο ηλιέλαιο
    Υλικα για το σιροπι:
    650 γρ. ζάχαρη
    500 γρ. νερό
    60 γρ. κακάο
    Υλικά για το γλάσο γκανάζ:
    330 γρ. κρέμα γάλακτος 33% λιπαρά
    250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

    Εκτέλεση:
    1. Στο καζάνι του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και χτυπάμε για 2-3 λεπτά
    2. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα σταδιακά
    3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο
    4. Προσθέτουμε όλα τα υγρά υλικά στο μίξερ
    5. Ρίχνουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά στη μεγάλη ταχύτητα
    6. Αλείφουμε σε ένα ταψάκι ελάχιστο ηλιέλαιο
    7. Αδειάζουμε το μείγμα της Σοκολατόπιτα μέσα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 25 με 30 λεπτά
    8. Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας τη ζάχαρη, το κακάο και το νερό να βράσουν για 1-2 λεπτά ανακατεύοντας σταδιακά
    9. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τη κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να φτάσει λιγο πριν τον βρασμό, τραβάμε στην άκρη και προσθέτουμε τη κουβερτούρα που έχουμε κόψει σε κομμάτια
    10. Ανακατεύουμε καλά σιροπιάζουμε το γλυκό, μετά βάζουμε το γλάσο και είναι έτοιμο

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο με τη σοκολατόπιτα που ακολουθεί

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική