Φανουρόπιτα

    Υλικά :

    2 κούπες ζάχαρη 

    1 ½ κούπας σπορέλαιο

    1 κούπα χλιαρό νερό

    1 κούπα χυμό πορτοκάλι

    500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μονό του

    1 κούπα καρύδια τριμμένα

    ½ κούπα σταφίδες

    1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη & γαρύφαλλο

     Εκτέλεση :

    Σε μια μπασίνα βάζουμε το χλιαρό νερό με την ζάχαρη να λιώσει. Προσθέτουμε λάδι, χυμό πορτοκάλι, σταφίδες, καρύδια, κανέλα γαρύφαλλο ανακατεύουμε ελαφρός και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Aανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αδειάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο, Νο 30 ή 30 πόντους περιφέρεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου στους 170ο C. Ξεφουρνίζουμε κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Καλή σας όρεξη.

    Καλή επιτυχία.

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική