Βάτος Αχνιστός

    Υλικά :

    1 κιλό βάτο

    1 μεγάλη ντομάτα

    αλάτι

    πιπέρι

    θυμάρι

    μαϊντανό

    1 κουτ. σούπας μουστάρδα

    50 γρ. ελαιόλαδο

    1 κρεμμυδάκι φρέσκο

    Εκτέλεση :

    Πλένουμε τον βάτο τον βάζουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Περνούμε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το βάζουμε στην εστία να ζεσταθεί ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ελαφρός. Στην συνεχεία βάζουμε τον βάτο μέσα στο τηγάνι κα προσθέτουμε όλα τα υλικά μας (την ντομάτα κομμένη σε μικρά καβάκια) και 100 γρ. νερό. Βάζουμε το καπάκι στο τηγάνι, μαγειρεύουμε για 10 λεπτά  ανοίγουμε το καπάκι ανακατεύουμε απαλά να μην διαλύσουμε τον βάτο και ανακινούμε το τηγάνι για να μην μας κολλήσει στον πάτο, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, τα τελευταία 2-3 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτεί χωρίς καπάκι για να φύγει η πολύ υγρασία,  μόλις περάσουν και τα τελευταία 2-3 λεπτά κατεβάζουμε το τηγάνι μας από την φωτιά. Σερβίρουμε στο πιάτο και γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό, λεμόνι και γλυκό κόκκινο πιπέρι.

    Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το παρακάτω βίντεο.

    Καλή επιτυχία.

     

    ViberΑκολούθησε το TheCook.gr στο Viber για να βλέπεις νέες συνταγές!

    Ingredients

      Μπορεί επίσης να σας αρέσει

      Αφήστε μια κριτική