- 29 Φεβρουαρίου 2024
- 0 Μου Αρέσει
- 269 Προβολή
Υλικά:
500γρ Ταχίνι
400γρ Ζάχαρη
250γρ Νερό
300γρ Χυμός πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
200γρ σταφίδες
200γρ Καρύδι
30γρ μπέικιν
1 ½ κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 πρέζα αλάτι
650γρ αλεύρι
Σουσάμι
Εκτέλεση:
- Σε ένα καζανάκι βάζουμε το ταχίνι, την ζάχαρη το νερό και το χυμό και τα ανακατεύουμε μέχρι να λειώσουν καλά
- Στην συνέχεα βάζουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν και το αλεύρι
- Ανακατεύουμε απαλά και το βάζουμε σε ένα ταψί το πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Το βάζουμε στον φούρνο και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο που ακολουθεί
Αφήστε μια κριτική
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.